Over ons


Wij zijn Canine Efficiency. Een initiatief van Ray, Jenny haakte later in. Hier ons verhaal in het kort.
Al sinds zijn jongste jaren heeft Ray een grote passie voor honden en de natuur. Zoals de naam al doet vermoeden streeft hij naar de meest efficiënte inzet van (gebruiks)honden binnen hun gebruiksdoel. In zijn vrije tijd is hij veelal actief bezig met honden en de natuur.

Zijn twee grote passies, natuur en honden, die onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden, hebben geleid tot het starten van Canine Efficiency. Met Canine Efficiency richt hij zich op het gebied van natuurbescherming sinds 2009 op effectieve conflictpreventie tussen mens en roofdier door middel van de inzet van goede kuddebewakingshonden (KBH) op de juiste manier.

Familie en vrienden wisten hem altijd al te vinden, en steeds vaker krijgt hij ook vragen van mensen via social media of via via. Advies voor de inzet van kuddebewakingshonden, maar ook andere soorten werkhonden en huishonden.

Jenny en Ray ontmoetten elkaar eind 2011, toen Ray zijn laatste schooldag had in Velp, en Jenny haar eerste. Van dezelfde opleiding, namelijk; Manager Natuur en Recreatie aan het Helicon. Van daaruit bloeide een vriendschap op die beiden nog niet kenden, en deze groeide door tot een liefdesrelatie. Niet gauw nadat ze elkaar leerden kennen moest Jenny geloven aan ‘grote honden’, daar had ze namelijk nog geen ervaring mee en was ze zelfs wat huiverig voor. Eerst al de diensthond van Ray ontmoet, ietsje later zijn eigen Mechelaar en Duitse herder. In 2012 liep Jenny stage bij Ray en gingen ze in Italië, Portugal en Spanje co-existentie onderzoek doen. Oftewel; op zoek naar herders, hun kuddes en hun kuddebewakingshonden. Weer bijna ’n jaar later, in mei 2013, gingen ze voor het eerst samen naar Transilvanië, Roemenië. Daar ontmoette Jenny voor het eerst hun geliefde Ciobanesc Romanesc Carpatins, een van de vier Roemeense kuddebewakingshonden-rassen. Er werd besloten er te gaan wonen en na nog talloze bezoeken was het in 2015 zo ver; ze emigreerden! Eerst naar Hongarije, begin 2016 door naar Roemenië.

We hebben veel ervaring opgedaan, zowel in het ‘echte leven’ als via internet en telefoon. We gaven adviezen in veel verschillende landen, in verschillende talen en over verschillende honden.

Voor informatie en vooral voor efficiënte en verantwoordelijke inzet van KBH, neem contact met ons op via emailcanine.efficiency@gmail.com en check ook onze pagina Canine Efficiency diensten.

Registered under KVK nr: 74452800

Registered under KVK nr: 74452800